fbpx

Amaboxly

Wanita dan beg tangan tidak dapat dipisahkan. Setiap wanita sudah pasti ingin memiliki jenama beg tangan mewah agar kelihatan cantik dan anggun apabila memakainya semasa keluar rumah atau menghadiri perhimpunan.

Bagi wanita, memiliki beg tangan bukan sekadar keperluan tetapi simbol dan prestij. Oleh itu, wanita di Malaysia mampu memiliki lebih daripada satu beg tangan berjenama. Ada yang sanggup membeli-belah semata-mata untuk memiliki koleksi jenama beg tangan mewah yang terdapat di pasaran.

Berikut adalah 12 jenama beg tangan wanita yang popular

 1. Jurulatih

Coach ialah jenama beg tangan mewah yang berasal dari Amerika Syarikat. Coach menawarkan pelbagai koleksi beg tangan yang bergaya dan unik. Bagi wanita yang mencari beg tangan bergaya dan tahan lama, beg tangan Coach sememangnya pilihan terbaik.

 1. Michael Kors

Salah satu jenama beg tangan terkenal, Michael Kors adalah kegemaran ramai wanita. Diasaskan oleh pereka fesyen Amerika Michael David Kors, jenama itu juga menjual aksesori, jam tangan, barang kemas, kasut dan wangian.

Terdapat beberapa kategori beg seperti Beg Tangan, Dompet, Beg Crossbody, dan Beg galas yang boleh ditempah melalui pembeli peribadi untuk beg tangan Michael Kors asli.

 1. Louis Vuitton

Jenama Louis Vuitton, atau LV, sememangnya menjadi idaman ramai wanita. LV terkenal kerana menghasilkan beg tangan mewah berkualiti tinggi.

Ditubuhkan pada tahun 1854 oleh pereka Louis Vuitton di Perancis, jenama ini menghasilkan produk berjenama mewah yang berkualiti tinggi daripada barangan kulit, kasut, jam tangan, barang kemas, aksesori, hingga beg tangan.

 1. Furla

Furla ialah syarikat barangan mewah dari Itali yang diasaskan oleh keluarga Furlanetto pada tahun 1927. Furla menawarkan produk yang direka khas termasuk beg tangan, kasut dan aksesori fesyen.

Mereka menghasilkan beg tangan berkualiti tinggi dengan reka bentuk yang menarik, sesuai untuk wanita yang menghargai ciptaan pereka Itali.

 1. Longchamp

Longchamp ialah syarikat barangan kulit mewah Perancis yang ditubuhkan pada tahun 1948 oleh Jean Cassegrain. Pada mulanya, beliau menjalankan perniagaan barangan kulit yang mengkhususkan diri dalam dompet, sarung pasport, dan seumpamanya.

Pada tahun 1970-an, Longchamp mencipta koleksi bagasi dengan kulit ringan, konsep perintis pada masa itu. Inovasi ini membawa kepada penciptaan reka bentuk beg tangan wanita yang terkenal di dunia yang dikenali sebagai Le Pliage.

Le Pliage ialah beg bersaiz sederhana yang memenuhi semua keperluan harian wanita.

 1. Fosil

Fossil ialah jenama pereka fesyen Amerika yang ditubuhkan pada tahun 1984 oleh Tom Kartsotis. Mereka juga merupakan pembuat aksesori berlesen untuk jenama fesyen utama seperti Emporio Armani, DKNY, Diesel, Burberry, Armani Exchange, dan lain-lain.

Selain jam tangan dan barang kemas, Fossil menawarkan beg tangan wanita dengan trend fesyen terkini dan vintaj. Setiap beg tangan yang dihasilkan menggabungkan ciri-ciri kontemporari dengan penampilan individu yang unik.

 1. Prada

Prada ialah jenama beg tangan popular yang berasal dari Itali. Bermula sebagai kedai barangan kulit, syarikat beg tangan mewah ini diasaskan pada tahun 1913 oleh Mario Prada dan abangnya Martino. Keistimewaan Prada terletak pada kulit berkualiti tinggi dan imej vintaj yang menawan.

 1. Gucci

Gucci ialah salah satu jenama fesyen mewah dan barangan kulit yang popular. Diasaskan oleh Guccio Gucci di Florence pada tahun 1921, jenama Gucci sering menghiasi halaman majalah dan papan iklan di seluruh dunia.

Dalam senarai Jenama Paling Berharga Dunia Forbes, Gucci menduduki tempat ke-38 antara jenama paling berharga, menjadikannya jenama beg tangan mewah yang paling dicari dan dipuja oleh wanita.

 1. Chanel

Sebut sahaja nama Chanel, pasti ramai wanita akan mengenali jenama beg tangan wanita ini. Diasaskan di Perancis oleh Alain Wertheimer dan Gérard Wertheimer, Chanel merupakan ikon beg tangan kulit mewah yang menjadi pilihan wanita masa kini.

Model dan pelakon paling popular memilih Chanel sebagai koleksi beg tangan yang mesti ada.

 1. Hermes Birkin

Jika anda memiliki beg tangan mewah ini, anda mungkin wanita paling glamor di dunia!

Hermes ialah jenama fesyen terkemuka dari Perancis dan menghasilkan beg tangan termahal di dunia, Hermes Birkin.

Pengeluaran mereka sangat teliti sehinggakan setiap pekerja terlatih dan mahir untuk menghasilkan beg tangan wanita yang ikonik. Kerana itu, Hermes Birkin menjadi beg tangan idaman setiap wanita.

 1. Kate Spade

Kate Spade ialah jenama reka bentuk fesyen mewah Amerika yang ditubuhkan pada Januari 1993 oleh Kate dan Andy Spade. Namanya telah menjadi simbol keanggunan bagi ramai wanita.

Beg tote Kate Spade mempunyai ruang yang cukup untuk membawa barang keperluan anda. Tahan lasak serta dilengkapi dua poket serta petak berzip, anda pasti dikagumi rakan-rakan apabila membawa beg ini!

 1. Tory Burch

Tory Burch ialah jenama gaya hidup Amerika yang merangkumi gaya peribadi Pengerusi dan Ketua Pegawai Kreatifnya, Tory Burch. Dilancarkan pada Februari 2004, jenama ini terkenal dengan tumpuannya pada warna dan perincian eklektik dalam kasut sedia untuk dipakai, beg tangan, aksesori, kecantikan dan jam tangan.

Mengetengahkan konsep Bohemian, Tory Burch menjadi pilihan wanita yang menghargai ciri-ciri estetika dalam fesyen.

Dengan gabungan fungsi dan kemewahan, beg tangan berjenama dinanti-nantikan oleh peminat mereka. Sama ada anda lebih suka tote klasik, badan silang yang bergaya atau klac yang elegan, koleksi beg tangan berjenama ini boleh meningkatkan penyataan fesyen anda dan menambah penampilan anda.

Jika anda sedang mencari beg tangan berjenama pada harga yang berpatutan, anda boleh menyemak imbas koleksi beg tangan kami atau menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan pra-pesanan.